Üzenetek

Születésnapon felköszöntjük az ünnepeltet. De ki is az ünnepelt egy zeneiskola jubileumán?
Mi, veszprémiek mindannyian. Hiszen ez a száz év garancia arra, hogy valamilyen módon kötődjünk a zenedéhez. Egyesek itt kezdték meg zenei tanulmányaikat, mások ideköltözőként, vagy visszatérőként tanítottak itt, van, akinek házastársa, gyermeke, unokája járt ide és olyan is, aki rendszeres látogatója egykori zenedés diákok koncertjeinek.
Köszöntsük hát egymást egy-egy megosztott gondolattal, egy régi tanárra emlékező mondattal, egy emlékezetes történettel!

Ide várjuk az Önök köszöntő gondolatait, emlékeit, történeteit...

Emlékkönyv

Az általános iskola végeztével (1979) abbahagytam a klarinét órákra járást, csak zenekarra jártam. 1982 körül középiskolás fejjel Környei János zenekarvezető és klarinét tanárom kérésére visszamentünk Tiszai Lacival újra a zeneiskolába klarinét órákat venni. Elkövetkezett a vizsga. Szűcs Jóska vizsgáztatott. Minden gyerek halomra izgulta magát. Mi bementünk együtt vizsgázni, mert egy kétszólamú dal volt a vizsgaanyag. A szám közben Tiszai Laci elvesztette a fonalat és meg kellett állnunk, majd kis idő múlva miattam álltunk meg. A végén Szűcs Jóska megkérdezte mi lesz a következő darab? Mondtuk, hogy semmi, de ezt szívesen újra eldudáljuk, ha szeretné. Kezét felemelve kétségbeesetten tiltakozott: Jaj csak azt ne, elég volt egyszer is. Hát így sikerült élményt szerezni neki az utolsó zeneiskolai vizsgámon. Vidámság! 

Sas Tibor


Dániából küldöm örömmel és Veletek ünnepelve emlékezem arra az idöre amikor 1961-63-ig a Zeneiskolában és Litéren tanitottam zongorát, énekeltem a Városi énekkarban. Késöbb többször hoztam a dániai Gladsaxe -Zeneiskolából a növendékeimet a testvérvárosból, de mint "turista" is örömmel jövök Veszprémbe barátnömet, volt kollegámat, Lechnerné Kovács Ildikót meglátogatni, beszélni a "régi szép idökröl."

Szivélyes üdvözlettel: Szankowska-Kloss Judit


"Ki szeret biciklizni? Aki tud biciklizni! Ki szeret klarinétozni? Aki tud klarinétozni!" Sokszor hallottam Szűcs Tanár Úrtól ezeket a gondolatokat. Hálás szívvel gondolok azokra az évekre. Tavasszal már mindig készült Balatonudvariba pecázni. Saját magának készítette az úszókat, miközben fel sem nézett és úgy mondta: Fisz!!! Én meg nem értettem, honnan tudja? Sokszor megpróbáltam meggyőzni, hogy jól játszottam, de valahogy mindig kiderült, hogy mégsem... Nyugodjon békében!

Kórusz János


Nekem is Szűcs József volt a klarinét tanárom. Télen mindig kidobta az ablakon a használt teafiltert ..tetszett neki , hogy lukat üt a hóba 😃 persze tavasszal mindig összeszedem- mondta..nagyon szerettem hozzá járni! Egyszer nem mentem 3 alkalommal egymás után, mert kiskamasz lévén nem volt kedvem...mikor 1 hónap után megjelentem ennyit kérdezett: - na, jót kirándultál?- Csak hümmögtem valamit, mire megkérdezte:-Te még tudod hol tartunk?Innentől fogva nem hiányoztam ...Többek között ezért is szerettem zeneiskolába járni, egész más volt a tanár-diák viszony, mint a rendes iskolában.

Mátyás Ildikó

Írjon ön is a jubileumi emlékkönyvbe!